Υλικά
- 6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 στικ κανέλας
- 145 γραμμάρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια γλυκού σκόρδο πούδρα
- 230 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 450 γραμμάρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 390 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 3 φλιτζάνια ρεβίθια μαυρομάτικα φασόλια βιολογικής Καλλιέργειας
- 1 ½ φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια βιολογικής καλλιεργειας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Για το γιαούρτι:
- 1 1/3 φλιτζάνια απλό γιαούρτι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
Μέθοδος παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια βάζουμε το στικ κανέλας. Τα αφήνουμε για 5 με 6 δευτερόλεπτα, μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
2. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να αρχίζει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά από λίγο την κολοκύθα, τις ντομάτες, το κύμινο , λίγη ζάχαρη και το πιπέρι.
3. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύουμε και μετά καλύπτουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
4. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια. Στη συνέχεια, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
5. Προσθέτουμε περίπου 2/3 φλιτζανιού από το ζουμί των φασολιών και άλλο τόσο από το ζουμί των ρεβιθιών (ή αν το έχετε πετάξει, 1 ¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών). Αφήστε το να συνεχίσει να βράζει και μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για άλλα 10-15 λεπτά, ανακατεύονται πού και πού. Ετοιμάστε το γιαούρτι. Αφαιρέστε το στικ κανέλας πριν σερβίρετε.