Κουρκουμάς
Αλλιώς λέγεται κιτρινόριζα ή χρυσόριζα. Ταιριάζει απόλυτα με ρύζι , σούπες και κρέατα ! Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στο πασίγνωστο μείγμα μπαχαρικών Κάρυ!
Ο Καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς την μέρα σου!
Καλώς Ήρθατε
Ο καφές που πάντα έψαχνες!! Καβουρδίζεται με μεράκι καθημερινά από εμάς . Καθώς και συνεχώς αυξανόμενο πλήθος από Μπαχαρικά , Βότανα , Ξηρούς Καρπούς και αλλά είδη τροφίμων.
Στο blog μας θα σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές , προτάσεις μαγειρικής , θα μιλάμε για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και πολλά άλλα που σίγουρα θέλετε να ξέρετε !
Η Μαστίχα έχει αναγνωριστεί από τις Ευρωπαϊκές αρχές σαν φάρμακο για το στομάχι !
Το Ρόδο της Ιεριχούς ή το Ρόδο της Παναγίας (αλλιώς το φυτό της Νερκανάστασης ) ---Συμβολίζει την αιωνιότητα και το αθάνατο της ψυχής ! Λέγεται ότι συντρόφευε την Παναγία στο ταξίδι της από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο , και από σεβασμό στη χάρη της άνοιγε δίπλα της σε κάθε στάση , και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματα της μες στην Έρημο ! Το ρόδο της Ιεριχούς , έγινε ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ.
Αλλιώς λέγεται κιτρινόριζα ή χρυσόριζα. Ταιριάζει απόλυτα με ρύζι , σούπες και κρέατα ! Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στο πασίγνωστο μείγμα μπαχαρικών Κάρυ!
Η κανέλα της Κεϋλάνης προσφέρει το άρωμα και την γεύση της σε πληθώρα συνταγών. Έχει ανοιχτό καφετί χρώμα, απαλό, ντελικάτο άρωμα και ήπια, γλυκιά γεύση .
Χρήση: Στις σαλάτες, στις σούπες, στα ζυμαρικά, σε κρακεράκια, σε κριτσίνια σε παξιμάδια .Ταιριάζει επίσης εξαιρετικά σε πιάτα με θαλασσινά και ψάρια μαγειρεμένα ή ωμά (cheviche, tartare και sashimi). Ουσιαστικά πρόκειται για μικρές πέρλες μαύρου σκόρδου.Η διαφορά του από τα υπόλοιπα προϊόντα μαύρου σκόρδου είναι ότι απελευθερώνει τις γεύσεις του αργά-αργά. Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η καυστική γεύση του έχουν εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αμαύρωσης Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, περιέχει την ουσία αλισίνη που προκαλεί διαστολή των αρτηριών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια πραγματική υπερτροφή η οποία μέσω της διαδικασίας παλαίωσης αποκτά όλες τις ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σε σταθερή υπόσταση, δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!
Τρόπος Χρήσης: Στη ζαχαροπλαστική, σε φρουτοχυμούς, σάλτσες κ.α. Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά.Όπως εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε, η βανίλια είναι επίσης από τις πιοχαλαρωτικές και ευχάριστες οσμές,κάτι που έχει αποδειχτεί και από αμερικανική έρευνα που έγινε προ δεκαπενταετίας.
Ο τέλειος συνδυασμός του μαύρου πιπεριού με την ξεχωριστή γεύση και το άρωμα του λεμονιού. Δύο απαραίτητα και αγαπημένα συστατικά της ελληνικής κουζίνας έρχονται να δώσουν άρωμα και νοστιμιά Μεσογείου σε όλα σας τα φαγητά.
Οι καρποί σετσουάν εμφανίζουν εμφανώς ηπιότερη καυστικότητα στη γεύση απο το μαύρο πιπέρι και προσθέτουν μια μοναδική λεμονάτη επίγευση όπου αυτό προστίθεται. Χάρη στη λεμονάτη χροιά του συνοδεύει άψογα πιάτα με ψάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, όπου προστίθεται σε σάλτσες και μαρινάτες. Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική.
Η γεύση του θα αντικαταστήσει το λεμόνι σε πληθώρα συνταγών. Προσθέστε μια μικρή δόση σουμάκ στη μελιτζανοσαλάτα, το χούμους, τη μαρινάδα, ή ακόμη και σε ντρέσινγκ για σαλάτες.
Ιδανικό για ψάρια στη σχάρα και στο φούρνου Σημείωση: Το μείγμα περιέχει αλάτι
Ιδανικό για λευκά κρέατα όπως Κοτόπουλο, Γαλοπούλα κ.α Σημείωση: Το μείγμα περιέχει αλάτι
Κάνε τα ψητά σου πιο νόστιμα από ποτέ . Σημείωση : Το μείγμα περιέχει αλάτι
Οι Πατάτες πιο Νόστιμες από ποτέ ! Χρησιμοποίησε το σε πατάτες φούρνου αλλά και στο τηγάνι ! Σημείωση: Το μείγμα περιέχει αλάτι.
Βαλκανικό Μπαχαρικό που αποτελείται αποξηραμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές.Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες. Συναντάται επίσης με την ονομασία Νιφάδες Πιπεριάς !
Καρυκεύει πιάτα με κρέας, λουκάνικα, διάφορες σάλτσες, μηλόπιτες, φαγητά με σπανάκι, κουνουπίδι, σαλιγκάρια, ομελέτες, καθώς και διάφορα λικέρ.
Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς. Έχει διαπεραστικό άρωμα και έντονη, σχεδόν γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και στη μαγειρική.
Συσκ 2τεμ Μπορεί να είναι πιο ακριβός από τη συνθετική βανίλια σε σκόνη, αλλά το σίγουρο είναι πως θα σας αποζημιώσει από την πρώτη χρήση ! Τρόπος Χρήσης: Βάζουμε το στικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη του μαχαιριού χαράζουμε κατά μήκος και ανοίγουμε στη μέση. Με την πίσω πλευρά του μαχαιριού ξίστε απαλά το εσωτερικό για να πάρετε από μέσα τα καφετί σποράκια ! Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε στις γλυκές σας δημιουργίες.
Βαλκανικό Μπαχαρικό που αποτελείται αποξηραμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές.Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες. Συναντάται επίσης με την ονομασία Νιφάδες Πιπεριάς !
Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως συντηρητικό, ως πηκτικό, ως ρυθμιστής οξύτητας και ως αρωματικό συστατικό. Στην κουζίνα το χρησιμοποιούμε σε μαρμελάδες, σε φρουτοσαλάτες για να εμποδίσουμε το μαύρισμα των φρούτων από την έκθεση στο οξυγόνο. Το κιτρικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί λεμονιού.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική αλλά και ως γενικό καθαριστικό του σπιτιού μας. Πως χρησιμοποιείται η σόδα εκτός μαγειρικής Μπορεί να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου και του κάδου απορριμάτων. Εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος κάνοντας γαργάρες. Χρήση στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων ως αποσκληρυντικό νερού. Καθαριστικό γενικής χρήσης για σφουγγάρισμα πατώματος πλακιδίων και μαρμάρων, πλύσιμο νεροχύτη, νιπτίρα Μπορεί να μαλακώσει το κρέας, εάν μείνει πασπαλισμένο με σόδα για 2-3 ώρες. Μπορεί να ξεβουλώσει τους βουλωμένους σωλήνες του νεροχύτη:
Η αμμωνία είναι η χημική ένωση αζώτου και υδρογόνου. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στην φαρμακευτική, στην χημεία, στην ιατρική, σε λιπάσματα.
Το άρωμα του είναι ευχάριστα φρουτώδες στη μύτη, αλλά δεν είναι εξίσου αισθητό στο στόμα, όπου η κυρία αίσθηση είναι ένα δυνατό κάψιμο. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο σε μαγειρευτά με κρέας ή ψάρι, σε ψητά, αλλά και στα λαχανικά σας.Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα μπαχαρικά, ιδιαιτέρως όμως με το κύμινο.
Με λεπτά αρώματα, ντελικάτη και ελαφριά γεύση. Αγνό επιτραπέζιο κρυσταλλικό αλάτι ανώτερης ποιότητας. Καθώς εξατμίζεται το νερό στις αλυκές, οι κρύσταλλοι του αλατιού δημιουργούν ένα αφρό που μαζεύεται στις άκρες της. Είναι καθαρό χωρίς πρόσθετα και είναι γεμάτο ιχνοστοιχεία.
Η ρίγανη κλασικά χρησιμοποιείται στην πίτσα , πάει ωραία με λαχανικά όπως κολοκυθάκια, πιπεριές και πατάτες καθώς και με χοιρινό και ψητό βοδινό ! Σαν αφέψημα ανακουφίζει από φουσκώματα και διάρροια . Διεγείρει την όρεξη , και βοηθάει στη λαρυγγίτιδα και στη φαρυγγίτιδα .
Αλλιώς λέγεται κιτρινόριζα ή χρυσόριζα. Ταιριάζει απόλυτα με ρύζι , σούπες και κρέατα ! Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στο πασίγνωστο μείγμα μπαχαρικών Κάρυ!
Η κανέλα της Κεϋλάνης προσφέρει το άρωμα και την γεύση της σε πληθώρα συνταγών. Έχει ανοιχτό καφετί χρώμα, απαλό, ντελικάτο άρωμα και ήπια, γλυκιά γεύση .
Χρήση: Στις σαλάτες, στις σούπες, στα ζυμαρικά, σε κρακεράκια, σε κριτσίνια σε παξιμάδια .Ταιριάζει επίσης εξαιρετικά σε πιάτα με θαλασσινά και ψάρια μαγειρεμένα ή ωμά (cheviche, tartare και sashimi). Ουσιαστικά πρόκειται για μικρές πέρλες μαύρου σκόρδου.Η διαφορά του από τα υπόλοιπα προϊόντα μαύρου σκόρδου είναι ότι απελευθερώνει τις γεύσεις του αργά-αργά. Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η καυστική γεύση του έχουν εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αμαύρωσης Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, περιέχει την ουσία αλισίνη που προκαλεί διαστολή των αρτηριών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια πραγματική υπερτροφή η οποία μέσω της διαδικασίας παλαίωσης αποκτά όλες τις ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σε σταθερή υπόσταση, δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!
Τρόπος Χρήσης: Στη ζαχαροπλαστική, σε φρουτοχυμούς, σάλτσες κ.α. Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά.Όπως εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε, η βανίλια είναι επίσης από τις πιοχαλαρωτικές και ευχάριστες οσμές,κάτι που έχει αποδειχτεί και από αμερικανική έρευνα που έγινε προ δεκαπενταετίας.
Ζυγός, θέλω έναν καφέ ή δε θέλω τελικά;
Σήμερα η Γκουρού του καφέ θα μιλήσει για τα ζώδια και τη σχέση τους με τον
Να χαλαρώσεις, ακούγεται πράγματι εξωπραγματικό, αν σκεφτείς τους ρυθμούς που ζούμε
Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.