Μπάρες Χωρίς Ζάχαρη Με Φουντούκι
Μπαρες Καρπών , χειροποίητες , Χωρίς Ζάχαρη , Χωρίς Συντηρητικά συστατικά: χουρμάδες αποξηραμένοι , φυστικοβούτυρο , φουντούκια , κακάο, κανέλα , κουβερτούρα Ιδανικά για πρωινό , σνακ ! Για μικρους και μεγάλους !
Καλώς Ήρθατε
Ο καφές που πάντα έψαχνες!! Καβουρδίζεται με μεράκι καθημερινά από εμάς . Καθώς και συνεχώς αυξανόμενο πλήθος από Μπαχαρικά , Βότανα , Ξηρούς Καρπούς και αλλά είδη τροφίμων.
Στο blog μας θα σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές , προτάσεις μαγειρικής , θα μιλάμε για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και πολλά άλλα που σίγουρα θέλετε να ξέρετε !
Μπαρες Καρπών , χειροποίητες , Χωρίς Ζάχαρη , Χωρίς Συντηρητικά συστατικά: χουρμάδες αποξηραμένοι , φυστικοβούτυρο , φουντούκια , κακάο, κανέλα , κουβερτούρα Ιδανικά για πρωινό , σνακ ! Για μικρους και μεγάλους !
Αυτή η κρεμώδη πάστα που είναι στερεή διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι το απαραίτητο συστατικό για αγαπημένο σπιτικό κάρυ,ασιατικά πιάτα και εξωτικές γεύσεις. Χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα Δεν περιέχει τεχνητά χρώματα ή αρώματα Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για vegan κρέμα γάλακτος Μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης
Ένα φυσικό υποκατάστατο της κρυσταλλικής ζάχαρης, η ζάχαρη από κοκοφοίνικα προέρχεται από τα άνθη και τα φύλλα του δέντρου. Το φυσικό άρωμά της και η γεύση της θα σας εντυπωσιάσουν δίνοντας μια ευχάριστη νότα στα γλυκά, τον καφέ, το τσάι αλλά ακόμα και στην μαγειρική. Λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη της, οι θερμίδες απορροφώνται με πιο αργό ρυθμό από ότι αυτές της ραφιναρισμένης ζάχαρης. Είναι μια υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να ελέγξουν τα επίπεδα του σακχάρου τους, πάσχουν από διαβήτη ή θέλουν να λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες από τη διατροφή τους. Επιπλέον, η ζάχαρη καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο και είναι μια φυσική πηγή των βιταμινών B1, B2, B3, B6 και C. Έχει γλυκιά γεύση με μια «ιδέα» καραμέλας. Τρόπος χρήσης: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ροφήματα, να ψηθεί, να βράσει, να μαγειρευτεί.
Σιρόπι σφενδάμου φτιάχνεται από τον χυμό των δέντρων maple. Στο κρύο κλίμα του Καναδά που αναπτύσσονται τα δέντρα αποθηκεύουν άμυλο στις ρίζες και στον κορμό τους πριν από τον Χειμώνα. Αρχές της Άνοιξης και για λίγες μόνο εβδομάδες καθώς σταδιακά σκουραίνει και πικραίνει κάνουν τρύπες στους κορμούς των δέντρων και συγκεντρώνουν τον χυμός σε κουβάδες. Το σιρόπι σφενδάμου μετά την περισυλλογή του θερμαίνεται για να αποβάλει το νερό που περιέχει στη φυσική του μορφή. Σήμερα η ονομασία προστατεύεται, και υπάρχουν βαθμοί που δίνονται για να διακρίνει κανείς την ποιότητά τους. Το νόστιμο αυτό γλυκαντικό είναι αντιοξειδωτικό και περιέχει ριβοφλαβίνη, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Επίσης περιέχει αρκετό ψευδάργυρο, αλλά και ασβέστιο. Τόσο η υφή όσο και η γεύση του ταιριάζουν πολύ με το παγωτό ή με το γιαούρτι μας. Υγιεινό γλυκαντικό πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία. Συνοδεύει μούσλι, ροφήματα, πουτίγκες, επιδόρπια, γιαούρτι κλπ. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.
Το πίτουρο της βρώμης είναι πλούσιο σε σάκχαρα και πρωτεΐνες, αλλά το κύριο όφελός του είναι ότι περιέχει υψηλά επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες απορροφούν νερό στο έντερο και αποκτούν μέγεθος ίσο με το 20πλάσιο που έχουν δίχως νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθει κανείς χορτάτος, ενώ καταπραΰνει τη δυσκοιλιότητα, που θεωρείται αναμενόμενη έπειτα από τέσσερις μέρες στο πρώτο στάδιο της δίαιτας. Το πίτουρο της βρώμης έχει επίσης το πλεονέκτημα πως όταν το πέψει ο οργανισμός, προσελκύει μόρια λίπους, σάκχαρα και τοξίνες και τα αποβάλλει από τον οργανισμό, πριν προλάβει να τα απορροφήσει. Βάρος :300γρ
Είναι ένα φύκι το οποίο περιέχει φυτικές ίνες 84%. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό γίνεται παχύρευστο και φουσκώνει. Eίναι η φυσική εναλλακτική λύση της χρήσης του χημικού βιομηχανικού ζελέ και θεωρείται πηκτικό μέσο. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή επιδορπίων, γλυκών, κρεμών, μαρμελάδων, ζελέ. Η γεύση του είναι ουδέτερη και χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος διότι όταν φτάσει στο στομάχι διογκώνεται και μας δίνει την αίσθηση του κορεσμού. Βοηθά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Ανακουφίζει από την δυσπεψία διότι έχει μαλακτικές ιδιότητες. Βάρος 30gr
Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά διατροφική μαγιά. Σε ιδανική συσκευασία και χωρίς γλουτένη έρχεται κατ' ευθείαν στο πιάτο σας για όλους τους φίλους vegans και όχι μόνο. (έχει αλλαξει συσκευασία .. εκκρεμή η νεα φωτογράφιση προϊόντων ) Περιέχει 25 μερίδες των 5γρ (1 κουταλιά της σούπας) Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Η διατροφική μαγιά, απενεργοποιεί τις ζυμώσεις που γίνονται μέσα στο σώμα και για τον λόγο αυτό, μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από άτομα με κάντιντα, με προβλήματα δυσανεξίας στην γλουτένη και σε προϊόντα μαγιάς. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, πλούσια πηγή βιταμινών Β12. Επίσης είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά και σε νάτριο. Η διατροφική μαγιά έχει προβιοτική δράση, και για αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στη γαστρεντερική χλωρίδα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συνδέονται με την ισορροπία της φυσικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος, την καλή διάθεση και την ενεργητικότητα των νέυρων του εγκεφάλου. Χρήση: στις σαλάτες, στο μούσλι , στο πρωινό ή στο γιαούρτι, καθώς και σε σούπες ή χυμούς φρούτων. Βάρος Τεμαχίου: 125gr
Συσκευασια 500γρ Η βρώμη αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, άρα είναι μία εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Περιέχει όμως και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά και καλών λιπαρών. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Πλήθος ερευνών έχουν δείξει πως η ένταξη φυτικών ινών στη διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι πολύ σημαντικές για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης περιέχουν βιταμίνη Β6, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Ακόμα περιέχουν σε μικρότερη ποσότητα βιταμίνη Ε, φολικό οξύ και κάλιο.
Η Κινόα είχε μεγάλη διατροφική σημασία για τους προ-Κολόμβιους πολιτισμούς των Άνδεων. Ήταν η δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα και ακολουθούνταν από το καλαμπόκι. Σήμερα χαίρει υψηλής εκτίμησης για τη διατροφική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν κατατάξει ως υπερτροφή για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%).
Η Κινόα είχε μεγάλη διατροφική σημασία για τους προ-Κολόμβιους πολιτισμούς των Άνδεων. Ήταν η δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα και ακολουθούνταν από το καλαμπόκι. Σήμερα χαίρει υψηλής εκτίμησης για τη διατροφική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν κατατάξει ως υπερτροφή για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%).
Συσκευασία: 280γρ /200 ml (Προσφατα η συσκευασία άλλαξε απο πλαστική οπως στη φωτο, σε γυάλινο μπουκαλι .Συντομα με νεα φωτοφραφια ) Αποτελεί τη νέα μόδα στα φυσικά γλυκαντικά. Το νέκταρ ή σιρόπι Αγαύης (αγάβης) προέρχεται από την αγαύη που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κακτοειδές φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκίλα. Το νέκταρ αγαύης ειναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το θετικό του στοιχείο είναι πως με ελάχιστη ποσότητα του νέκταρ παίρνεις την γλύκα που θέλεις. Στην περίπτωση της ζάχαρης, θα χρειαζόσουν 3 φορές μεγαλύτερη ποσότητα
Η Μαστίχα έχει αναγνωριστεί από τις Ευρωπαϊκές αρχές σαν φάρμακο για το στομάχι !
Ποτήρι γυάλινο για μεταφορά καφέ, με φελλό στο εξωτερικό του και πλαστικό μαύρο καπάκι 0% BPA, που περιστρέφεται στο στόμιο, στη θήκη για καλαμάκι ή σε κλειστή θέση. Το δαχτυλίδι από φελλό διευκολύνει στο κράτημα όταν το περιεχόμενο είναι πολύ ζεστό, και μπορεί να αφαιρεθεί.
Ποτήρι πλαστικό 0% BPA, για τη μεταφορά καφέ, επαναχρησιμοποιούμενο με μαύρο καπάκι με στόμιο.
Σετ κούπα New Bone Ροζ Ματ "You are my cup of tea" & Χρυσό Κουτάλι Φίλτρο 480 ml
Ισοθερμικό παγούρι - θερμός από ανοξείδωτο μέταλλο, 0% BPA και ΣΤΑΜΠΑ 'WORK HARD DREAM BIG' Έχει πώμα βιδωτό με αεροστεγές σφράγισμα.
Ισοθερμικό παγούρι - θερμός από ανοξείδωτο μέταλλο, 0% BPA και μωβ ματ χρώμα !Εχει πώμα βιδωτό με αεροστεγές σφράγισμα.
Βάζο με λάστιχο για αεροστεγές κλείσιμο με ή χωρίς κουταλάκι
Το aeropress προσφέρει εξαιρετικά σύντομο χρόνο εκχύλισης και αναδεικνύει τα αρώματα του καφέ πετυχαίνοντας χαμηλότερη οξύτητα , εντονότερο σώμα και συγκέντρωση που μοιάζει με αυτή του espresso , αν και το αποτελεσμα μοιάζει περισσότερο με καφέ φίλτρου . Η συσκευασία περιλαμβάνει 350χαρτινα φίλτρα και τσάντα μεταφοράς H προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για online αγορές ! Στο φυσικό κατάστημα ισχύει η αρχική τιμή του προϊόντος
Ηario V60 διάφανο χρώμα για ζεστή εκχύλιση καφέ ! Δινει εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα . Και μπορείς να φτιάξεις ταυτόχρονα μέχρι 3 μεγάλα φλιτζάνια καφέ ! * Περιέχει δοσομέτρητη Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές . Στο φυσικό κατάστημα ισχύει η αρχική τιμή του προϊόντος
Κανάτα - Καφετιέρα χειρός με ενσωματωμένο φίλτρο για την παρασκευή ροφημάτων και καφέ ! Βάλτε ζεστό νερό στην κανάτα και τον καφέ ή το αφέψημα που επιθυμείτε . Αφήστε μερικά λεπτά , σκεπάστε και πιέστε σιγά σιγά το έμβολο προς τα κάτω ! Το περιεχόμενο θα σουρωθεί . Και θα απολαύσετε ένα φρέσκο και ζεστό ρόφημα !
Περιστρεφώμενη Βάση Μπαχαρικών , με 6 βαζάκια για να οργανώνεις τα μπαχαρικά σου ! Με στιλάτο ντιζάιν, για να γίνει το νέο στολίδι στην κουζίνα σου !
Γυάλινος Μύλος Μπαχαρικών που γεμίζεται και καθαρίζεται εύκολα . Τα μπαχαρικά σου στην πιο φρέσκια εκδοχή τους ! Χρησιμοποίησε άτριβα τα μπαχαρικά σου και τρίψε τα με τον μύλο την στιγμή που τα χρειάζεσαι ! Για κάθε μπαχαρικό να έχεις διαφορετικό μύλο ! Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Το Ρόδο της Ιεριχούς ή το Ρόδο της Παναγίας (αλλιώς το φυτό της Νερκανάστασης ) ---Συμβολίζει την αιωνιότητα και το αθάνατο της ψυχής ! Λέγεται ότι συντρόφευε την Παναγία στο ταξίδι της από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο , και από σεβασμό στη χάρη της άνοιγε δίπλα της σε κάθε στάση , και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματα της μες στην Έρημο ! Το ρόδο της Ιεριχούς , έγινε ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ.
Χρήση: Στις σαλάτες, στις σούπες, στα ζυμαρικά, σε κρακεράκια, σε κριτσίνια σε παξιμάδια .Ταιριάζει επίσης εξαιρετικά σε πιάτα με θαλασσινά και ψάρια μαγειρεμένα ή ωμά (cheviche, tartare και sashimi). Ουσιαστικά πρόκειται για μικρές πέρλες μαύρου σκόρδου.Η διαφορά του από τα υπόλοιπα προϊόντα μαύρου σκόρδου είναι ότι απελευθερώνει τις γεύσεις του αργά-αργά. Το μαύρο σκόρδο προέρχεται από τη «Ζύμωση» του λευκού σκόρδου (ενζυμική αμαύρωση) που του δίνει το μαύρο χρώμα. Έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η καυστική γεύση του έχουν εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας της αμαύρωσης Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, περιέχει την ουσία αλισίνη που προκαλεί διαστολή των αρτηριών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα. Μια πραγματική υπερτροφή η οποία μέσω της διαδικασίας παλαίωσης αποκτά όλες τις ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σε σταθερή υπόσταση, δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!
Τρόπος Χρήσης: Στη ζαχαροπλαστική, σε φρουτοχυμούς, σάλτσες κ.α. Μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά οφέλη αποδίδονται στη βανίλια εδώ και αιώνες. Στην αρωματοθεραπεία, η βανίλια θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς θέλει να τονωθεί ενεργειακά.Όπως εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε, η βανίλια είναι επίσης από τις πιοχαλαρωτικές και ευχάριστες οσμές,κάτι που έχει αποδειχτεί και από αμερικανική έρευνα που έγινε προ δεκαπενταετίας.
Ο τέλειος συνδυασμός του μαύρου πιπεριού με την ξεχωριστή γεύση και το άρωμα του λεμονιού. Δύο απαραίτητα και αγαπημένα συστατικά της ελληνικής κουζίνας έρχονται να δώσουν άρωμα και νοστιμιά Μεσογείου σε όλα σας τα φαγητά.
Οι καρποί σετσουάν εμφανίζουν εμφανώς ηπιότερη καυστικότητα στη γεύση απο το μαύρο πιπέρι και προσθέτουν μια μοναδική λεμονάτη επίγευση όπου αυτό προστίθεται. Χάρη στη λεμονάτη χροιά του συνοδεύει άψογα πιάτα με ψάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, όπου προστίθεται σε σάλτσες και μαρινάτες. Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική.
Η γεύση του θα αντικαταστήσει το λεμόνι σε πληθώρα συνταγών. Προσθέστε μια μικρή δόση σουμάκ στη μελιτζανοσαλάτα, το χούμους, τη μαρινάδα, ή ακόμη και σε ντρέσινγκ για σαλάτες.
Ιδανικό για ψάρια στη σχάρα και στο φούρνου Σημείωση: Το μείγμα περιέχει αλάτι
Ιδανικό για λευκά κρέατα όπως Κοτόπουλο, Γαλοπούλα κ.α Σημείωση: Το μείγμα περιέχει αλάτι
Κάνε τα ψητά σου πιο νόστιμα από ποτέ . Σημείωση : Το μείγμα περιέχει αλάτι
Οι Πατάτες πιο Νόστιμες από ποτέ ! Χρησιμοποίησε το σε πατάτες φούρνου αλλά και στο τηγάνι ! Σημείωση: Το μείγμα περιέχει αλάτι.
Βαλκανικό Μπαχαρικό που αποτελείται αποξηραμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές.Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες. Συναντάται επίσης με την ονομασία Νιφάδες Πιπεριάς !
Καρυκεύει πιάτα με κρέας, λουκάνικα, διάφορες σάλτσες, μηλόπιτες, φαγητά με σπανάκι, κουνουπίδι, σαλιγκάρια, ομελέτες, καθώς και διάφορα λικέρ.
Το μοσχοκάρυδο είναι μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου της μοσχοκαρυδιάς. Έχει διαπεραστικό άρωμα και έντονη, σχεδόν γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και στη μαγειρική.
Συσκ 2τεμ Μπορεί να είναι πιο ακριβός από τη συνθετική βανίλια σε σκόνη, αλλά το σίγουρο είναι πως θα σας αποζημιώσει από την πρώτη χρήση ! Τρόπος Χρήσης: Βάζουμε το στικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη του μαχαιριού χαράζουμε κατά μήκος και ανοίγουμε στη μέση. Με την πίσω πλευρά του μαχαιριού ξίστε απαλά το εσωτερικό για να πάρετε από μέσα τα καφετί σποράκια ! Αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε στις γλυκές σας δημιουργίες.
Βαλκανικό Μπαχαρικό που αποτελείται αποξηραμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές.Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες. Συναντάται επίσης με την ονομασία Νιφάδες Πιπεριάς !
Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως συντηρητικό, ως πηκτικό, ως ρυθμιστής οξύτητας και ως αρωματικό συστατικό. Στην κουζίνα το χρησιμοποιούμε σε μαρμελάδες, σε φρουτοσαλάτες για να εμποδίσουμε το μαύρισμα των φρούτων από την έκθεση στο οξυγόνο. Το κιτρικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί λεμονιού.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική αλλά και ως γενικό καθαριστικό του σπιτιού μας. Πως χρησιμοποιείται η σόδα εκτός μαγειρικής Μπορεί να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου και του κάδου απορριμάτων. Εξουδετερώνει την κακοσμία του στόματος κάνοντας γαργάρες. Χρήση στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων ως αποσκληρυντικό νερού. Καθαριστικό γενικής χρήσης για σφουγγάρισμα πατώματος πλακιδίων και μαρμάρων, πλύσιμο νεροχύτη, νιπτίρα Μπορεί να μαλακώσει το κρέας, εάν μείνει πασπαλισμένο με σόδα για 2-3 ώρες. Μπορεί να ξεβουλώσει τους βουλωμένους σωλήνες του νεροχύτη:
Η αμμωνία είναι η χημική ένωση αζώτου και υδρογόνου. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στην φαρμακευτική, στην χημεία, στην ιατρική, σε λιπάσματα.
Το άρωμα του είναι ευχάριστα φρουτώδες στη μύτη, αλλά δεν είναι εξίσου αισθητό στο στόμα, όπου η κυρία αίσθηση είναι ένα δυνατό κάψιμο. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο σε μαγειρευτά με κρέας ή ψάρι, σε ψητά, αλλά και στα λαχανικά σας.Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα μπαχαρικά, ιδιαιτέρως όμως με το κύμινο.
Με λεπτά αρώματα, ντελικάτη και ελαφριά γεύση. Αγνό επιτραπέζιο κρυσταλλικό αλάτι ανώτερης ποιότητας. Καθώς εξατμίζεται το νερό στις αλυκές, οι κρύσταλλοι του αλατιού δημιουργούν ένα αφρό που μαζεύεται στις άκρες της. Είναι καθαρό χωρίς πρόσθετα και είναι γεμάτο ιχνοστοιχεία.
Η ρίγανη κλασικά χρησιμοποιείται στην πίτσα , πάει ωραία με λαχανικά όπως κολοκυθάκια, πιπεριές και πατάτες καθώς και με χοιρινό και ψητό βοδινό ! Σαν αφέψημα ανακουφίζει από φουσκώματα και διάρροια . Διεγείρει την όρεξη , και βοηθάει στη λαρυγγίτιδα και στη φαρυγγίτιδα .
Αλλιώς λέγεται κιτρινόριζα ή χρυσόριζα. Ταιριάζει απόλυτα με ρύζι , σούπες και κρέατα ! Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στο πασίγνωστο μείγμα μπαχαρικών Κάρυ!
Η κανέλα της Κεϋλάνης προσφέρει το άρωμα και την γεύση της σε πληθώρα συνταγών. Έχει ανοιχτό καφετί χρώμα, απαλό, ντελικάτο άρωμα και ήπια, γλυκιά γεύση .
Ζυγός, θέλω έναν καφέ ή δε θέλω τελικά;
Σήμερα η Γκουρού του καφέ θα μιλήσει για τα ζώδια και τη σχέση τους με τον
Να χαλαρώσεις, ακούγεται πράγματι εξωπραγματικό, αν σκεφτείς τους ρυθμούς που ζούμε